Start » Spela poker med handböcker

Spela poker med handböcker

Spela poker med ökad vinstchans
Poker är ett riktigt gammalt kortspel. Ett spel som förmodligen uppstått genom att flera olika typer av kortspel blandas. Det finns tecken som indikerar att spelet både har rötter från 1500-talets Iran och några franska kortspel. Det är omöjligt att exakt säga vem det var den första som kom på idén att spela poker.

Idag finns det flera olika typer av poker. Draw, även kallad mörkerpoker, var den mest spelade pokervarianten i Sverige innan Texas Hold’em fick sitt stora genomslag. Bara Draw finns det flera varianter av. Det är allt från byten till öppna kort. En annan populär pokerform är vad som kallas stötpoker. Även stötpoker kommer i flera olika varianter. Eftersom som det går att spela poker på så många olika sätt så finns det givetvis många handböcker att ta till sin hjälp.

Spela poker på bästa sätt

Alla som tycker om att spela poker ofta har någon gång blivit fundersam över de olika reglerna. Kom ihåg att det är casinot själva som sätter upp både regler och vinstutbetalningar. Fast kan du grunderna i de olika varianterna innan du sätter dig vid spelbordet ökas vinstchanserna markant. Att spela poker är mycket vanligt och det finns en uppsjö av olika handböcker att välja bland. En av storsäljarna är Pokerhandboken. Den första boken som kom ut på svenska, och den är skriven av Dan Glimne. Den har kommit i tre upplagor. Den behandlar allt, från grunderna till avancerande strategier. Den sista boken är uppdaterad med hur det är att spela poker online.

Pokerhandboken har hämtat information från andra kända klassiska pokerböcker samtidigt som den innehåller moderna inslag. Förutom regler och strategier går det att läsa historia, citat och vad som uppskattas av många nybörjare, pokertermer! Det kan kännas förvirrande att spela poker för en nybörjare eftersom det finns så mycket termer. Pokerhandboken är ett hett lästips både för nybörjare och proffs.